Faltaven pocs minuts per a l'inici de la Marató i els corredors ultimaven els preparatius... alguns amb molts nervis... DANIEL SEGURA "Antes de empezar estas un poquito nervioso, pero a la que llevas cinco minutos corriendo se te ha pasado" MARIA JOSÉ SEGURA "Esta será la primera maratón que hago. Y que mejor ocasión que la de Barcelona" A dos quarts de nou en punt s'ha donat el tret de sortida... i ha començat el repte per als més de 18.500 participants d'aquest any. La marató, però, no només l'han feta ells. També els familiars i amics que no han deixat d'animar-los durant tot el recorregut ANDREU BUÑUEL "Hem agafat el metro, hem vingut aquí i ara anirem a la Torre Agbar" PILAR RUIZ "Ara acaba de passar un i me l'he perdut" Fins i tot hi ha hagut algun retrobament. Aquest any el 40% dels participants venien de fora. CLAUDE "De Francia. Nuestra familia hace la Maratón de Barcelona" Els qui han tingut molta feina han estat els membres de l'organització. SERGI SABATÉ "Estan demanant molta aigua. La veritat es que pensàvem que no hi hauria tanta set. Però potser fa més calor malgrat la humitat. Em permets?" Durant els més de 42 quilòmetres de recorregut s'han instal·lat 48 punts d'animació. Fins i tot, al passeig de Sant Joan s'hi ha fet una cargolada. El pas de la Marató per la ciutat també ha comportat talls de trànsit. Avui en definitiva, era un mal dia per agafar el cotxe. Sobretot a les vies d'accés i sortida a la ciutat, com a l'avinguda del litoral. JUANJO MORENO "Llevo cuartenta minutos esperando para entrar a mi casa. Esta todo cortado. Gran Via, Perú, Selva de Mar, todo". ALFONS DELAERRAN "Penso que per a que uns disfrutin, els altres es foten" Els talls continuaran fins a les tres de la tarda, l'hora en què esta previst que acabi la prova.

Amb motiu de la Marató de Barcelona, aquest diumenge un gran nombre de línies d’autobús de TMB han vist alterat o limitat el recorregut. En total, una seixantena de línies que transcorren pel sector central de la ciutat han tingut afectacions a partir de les vuit del matí.

Per altra banda, el servei de les dues xarxes del TRAM s’ha vist afectat al seu pas per l’avinguda Diagonal. Entre les 8.15 h i les 9.30 h, les línies T2 i T3 del Trambaix han finalitzat el recorregut a Zona Universitària, en lloc de fer-ho a Francesc Macià. Han quedat sense servei sis parades: Palau Reial, Pius XII, Maria Cristina, Numància, L’Illa i Francesc Macià. D’altra banda, entre les 8.30 h i les 13.15 h, la línia T4 del Trambesòs queda anul·lada i no hi circularà cap tramvia. Per fer el trajecte entre Glòries i Estació de Sant Adrià es recomana utilitzar la T6, que reforça el servei.

Està previst que el servei del Trambesòs es restableixi a partir de les 13.15 h, quan els organitzadors de la cursa notifiquin al Centre de Control que es pot reprendre la circulació dels combois.

Per aquest motiu, TMB recomana fer servir el metro per als desplaçaments per la ciutat al llarg del matí i migdia d’aquest diumenge.