L’objectiu principal d’aquestes obres és adaptar les entrades de l’estació a persones amb mobilitat reduïda, un col·lectiu que avui dia no compta amb gaires facilitats d’accés en aquesta estació de Rodalies. La primera fase de les obres preveu instal·lar escales mecàniques i un ascensor a l’entrada de la plaça del Canonge Rodó. D’altra banda, la sortida d’Aragó amb Meridiana també serà remodelada amb dues escales mecàniques.

Accessos tancats per obres

Els treballs han començat amb el desviament de les xarxes de serveis a la plaça del Canonge Rodó per poder excavar el pou de l’ascensor. En els propers dies es procedirà a tancar l’entrada d’aquesta plaça i l’accés d’Aragó-Meridiana. En aquesta fase es desmuntarà una part de l’escala fixa per poder instal·lar-ne una de mecànica. Les obres s’allargaran quatre mesos, període durant el qual Adif assegura l’accés a l’estació per les altres dues entrades. De fet, un cop finalitzin les obres als accessos del Canonge Rodó i Aragó-Meridiana, l’actuació continuarà amb els accessos del carrer del Clot i el d’Aragó.

Ascensors per baixar a les andanes

Actualment, l’accés a les andanes de Rodalies es realitza a través d’una escala fixa i una altra mecànica que comuniquen amb el vestíbul. El projecte preveu instal·lar-hi dues mecàniques amb espai per als futurs ascensors. La presència d’ascensors al vestíbul obligarà a resituar les taquilles i les màquines de venda de bitllets.

Millorar la connexió entre el tren i el metro

Els treballs a l’estació del Clot-Aragó també persegueixen millorar el transbord entre el tren i el metro. Una part del projecte preveu instal·lar dues petites rampes als passadissos que salvaran el desnivell que actualment cobreixen escales. D’altra banda, també hi ha projectat un ascensor. Per dur-ho a terme, caldrà enderrocar i reubicar la sortida del carrer d’Aragó.