Els sindicats consideren que l’empresa no està fent propostes clares, concretes i prou interessants per arribar a una entesa i lamenten també que l’equip negociador de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) no tingui capacitat real de negociació ni de fer propostes.

Segons el secretari general de la secció sindical TMB Metro d’UGT, Carlos González, es troben “davant d’una passivitat i paral·lisi de la negociació que feia necessari donar un cop de puny sobre la taula i que decideixin els treballadors”.

Crítiques que comparteixen des de la CGT, per als qui “la gota que ha fet vessar el got” és l’anunci de noves externalitzacions i que el Consell d’Administració de TMB es plantegi recórrer la sentència que obliga a fer públics els sous dels seus càrrecs directius. De moment, aquest sindicat dóna per trencades les converses i anuncia que no assistiran a més reunions negociadores fins que els treballadors decideixin en assemblea el camí a seguir.

Des de CCOO tampoc no es volen asseure a negociar si abans no es retira la impugnació que l’Ajuntament va fer sobre els serveis mínims decretats per la Generalitat. Diuen que aquesta situació vulnera els acords signats amb l’empresa i que va en contra, fins i tot, del dret de vaga dels treballadors. També coincideixen a apuntar que des de fa un any les relacions amb la direcció de TMB són menys fluides. Sobre l’extensió horària del metro, els dies de partits nocturns del Barça, Comissions Obreres reclama que no es cobrin com a hores extraordinàries si no que serveixin com una ampliació dels contractes a temps parcials d’aquells conductors que facin el servei.

Properes reunions

La propera reunió de la mesa de negociació del conveni s’ha convocat el dimarts 4 d’octubre, i tant UGT com CCOO encara han de decidir si hi aniran.

D’altra banda, el Comitè d’Empresa de Metro ha convocat tots els treballadors a una assemblea el proper 18 d’octubre perquè valorin la darrera proposta que els hagi fet TMB i decideixin com volen continuar la negociació i si emprenen noves accions de protesta.

41 reunions

Aquesta nova situació de tensió arriba quan encara no fa tres mesos que les parts signessin un acord de mínims per reprendre les converses i aturar les mobilitzacions.

Els representants sindicals asseguren que “la negociació s’està fent molt complicada” i que estan molt cansats després d’un any de converses i 41 reunions.