Venda nous títols transport

La síndica de Greuges, Maria Assumpció Vilà, ha demanat a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que trobi solucions per fer duplicats dels títols personalitzats, en cas de pèrdua o robatori acreditat, fet que obliga a comprar-ne un de nou. Aquest és un dels motius de queixa principals de la ciutadania pel que fa als títols de transport. La síndica argumenta que la fi de la problemàtica no pot anar condicionada a una T-Mobilitat sense data oficial d’estrena. A banda, també ha tornat a reclamar que el títol T-16 es pugui utilitzar fins al dia de l’aniversari de cada usuari, per resoldre el greuge als usuaris nascuts a finals d’any, que tenen menys temps per utilitzar l’abonament.

La T-Mobilitat, amb un “endarreriment crònic”

La síndica d’ha dirigit a l’ATM per conèixer la data d’implementació de la T-Mobilitat, “que teòriament preveu resoldre els problemes de bescanvis“. Per això, mostra preocupació pels perjudicis que aquest “endarreriment crònic” ha provocat a la ciutadania.

Vilà remarca que des del 2015, any en què s’anunciava la T-Mobilitat, ha gestionat fins a 70 expedients sobre problemàtiques dels títols de transport, sobretot per la T-12 —T-16 actual— i a la T-Jove. Per això, critica que al llarg d’aquests anys en què s’ha reclamat una solució al tema dels bescanvis, no ‘shagi trobat una alternativa per als usuaris davant la no implementació de la T-Mobilitat. La síndica suggereix un registre d’usuaris similar al que s’aplica per a la T-16.

Greuge comparatiu de la T-16 segons la data de naixement

La síndica també ha tornat a demanar que la T-16 es pugui utilitzar fins al dia de l’aniversari de cada passatger. Actualment, té vigència fins al 31 de desembre de l’any que l’usuari fa els 16 anys, i això, segons Vilà, genera diferències de mesos, o fins i tot, de prop d’un any, en l’ús del títol d’una manera gratuïta, en relació amb els infants nascuts a començament d’any.