Bicibús
Imatge d'un dels Bicibús de Sarrià

El març del 2021, famílies i docents del Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel van ser els pioners a Barcelona a impulsar el primer bicibús, a Sarrià. En la iniciativa, cada vegada més popular, famílies i fills van en grup fins a l’escola en bicicleta. A partir del divendres 4 de març, set escoles del mateix districte formaran una línia conjunta d’aquesta acció de transport sostenible col·lectiu que es repetirà cada divendres.

L’itinerari sortirà des de la plaça de Molina i farà les parades següents: Col·legi Reial Monestir de Santa Isabel, Escola Orlandai, Escola Frederic Mistral – Tècnic Eulàlia, Escola bressol Petits Paupí, Escola Sant Ignasi, Escola Dolors Monserdà – Santapau i Institut Escola Costa i Llobera. Creuarà el districte a través de l’eix via Augusta – Major de Sarrià i sortirà en tres torns: el primer, a les 7.20 h; el segon, a les 7.50 h i el darrer, a les 8.20 h, per tal de cobrir els diferents horaris escolars.

Denuncien que les obres del carril bici a la via Augusta van amb retard

Els impulsors del projecte demanen una xarxa de carrils bici al districte que permeti “accedir amb seguretat a tots els centres escolars” i per això mateix denuncien que les obres de prolongació del carril bici a la via Augusta van amb retard i que encara no s’han iniciat. També és urgent, diuen, que s’estableixin carrils bici a l’eix que va des de la plaça de John F. Kennedy fins al barri de Pedralbes, passant pel passeig de Sant Gervasi, el de la Bonanova i l’avinguda de la Reina Elisenda.

Per tot això, demanen al districte que desplegui una xarxa pedalable “segura per a famílies i nens” abans d’esgotar el mandat actual. Perquè així sigui, pensen que hauria de ser a la calçada, amb carrils bici unidireccionals amb una amplada mínima de dos metres i bidireccionals de tres metres.

Ciutat Vella també vol un bicibús

De mica en mica, altres districtes de la ciutat també volen anar tenint el seu propi bicibús. Ciutat Vella en vol un que vagi des de la via Laietana fins a l’Arc de Triomf. L’AMPA de l’Escola Pere Vila ha proposat un recorregut des de la plaça d’Antoni Maura fins al passeig de Lluís Companys, passant pel barri de Sant Pere i Santa Caterina.