Un senyal de trànsit erroni a la plaça de les Glòries ha pogut contribuir als problemes que van patir aquest dilluns al vespre els conductors que volien sortir de Barcelona per la Gran Via. El senyal, situat a dalt de tot del carrer de Badajoz, indicava als conductors que si giraven a la dreta es podrien incorporar a la C-31. Això, però, no és possible des que es va posar en marxa el túnel de les Glòries, al qual s’entra abans, a l’altura de Padilla.

Quan els conductors giraven, no només descobrien que no podien accedir al tronc central de la Gran Via, sinó que quedaven a un cul de sac: un lateral exclusiu per a bus, taxi i veïns. Un carril únic que feia que els cotxes haguessin d’arribar fins a l’altura del carrer de la Selva de Mar per poder-se incorporar finalment a la C-31.

L’Ajuntament de Barcelona corregeix el senyal

El senyal de trànsit que portava a l’error ha estat modificat, finalment, aquest dimarts al matí. Ara, el cartell ja indica de forma correcta que el gir a la dreta per la Gran Via només és per accedir al lateral (de pas exclusiu per a bus, taxis i veïns), i per girar després pel carrer de la Ciutat de Granada per anar als pàrquings de la zona. Es dona el cas, a més, que al costat hi ha un altre senyal correcte que ja indica que si es gira a la dreta és per accedir als pàrquings.

Senyal de trànsit corregida a la plaça de les Glòries

Fonts municipals han explicat a betevé que s’està treballant per corregir alguna senyalització viària que s’havia instal·lat a la zona i que “donava lloc a confusió”.

Accés a la calçada central: només per Padilla o Selva de Mar

L’Ajuntament recorda als conductors que, amb l’entrada en funcionament del nou túnel de les Glòries, ja no es pot accedir a la calçada central de la Gran Via des de Badajoz, ni tampoc des del carrer de la Llacuna, dues vies que hi incorporaven molt de trànsit. Des d’ara, però, només es pot anar a la calçada central des del carrer de Padilla, o bé, passat el túnel, a l’altura del carrer de la Selva de Mar.

El consistori ha reforçat la presència de la Guàrdia Urbana a la zona per per minimitzar les afectacions de trànsit i recordar als conductors tots aquests canvis viaris.