A partir del 2018, més de 40 autobusos de TMB disposaran d’una nova tecnologia basada en sensors i càmeres per augmentar la seguretat viària reduint els punts morts de visió i amb avisos per al conductor. El sistema s’ha presentat a l’Smart Mobility World Congress, que es fa al recinte firal de Gran Via.

Des del setembre, se n’està fent una prova pilot per comprovar-ne els avantatges més interessants. El sistema s’ha instal·lat en diversos vehicles municipals com una grua i un camió de la neteja i en dos vehicles de la Guàrdia Urbana i dos autobusos de TMB.

El pla de l’Ajuntament és que el 2018 23 autobusos urbans incorporin el sistema i una vintena més en tinguin un de similar. A més, per a l’adquisició de nous vehicles per a la flota municipal es requerirà que tinguin les prestacions que es considerin més útils. A més, el gerent de Mobilitat i Infraestructures, Manuel Valdés, ha explicat que també es treballarà per incorporar aquest sistema a la flota ja existent.

El sistema que s’està provant dona al conductor tres avisos principals: de risc d’atropellament de vianants o ciclistes, de sortida de carril involuntària i de col·lisió frontal amb altres vehicles. També n’incorpora dos de complementaris, un de lectura dels senyals de trànsit i l’altre sobre la distància de seguretat. Valdés ha destacat que a més de donar informació al conductor, el sistema també permet recollir dades per tal de detectar els punts on es concentren més riscos. El gerent remarca que d’aquesta manera volen “ser molt més efectius a l’hora de crear una ciutat amb el mínim de punts negres”.