Els centenars de passatgers que s’han acumulat en fila a la Terminal 1 fins al taulell d’incidències de British Airways volien saber en quin vol els recol·locaran, demanar que els retornin l’import del bitllet o posar una reclamació. Alguns viatgers han aconseguit seient en un avió que està previst que s’enlairi a les 12 h d’aquesta nit però d’altres han d’esperar a diumenge. Diversos usuaris han denunciat que acumulaven tres hores fent cua i més de vuit hores a l’aeroport. Personal de la companyia ha repartit ampolles d’aigua entre els passatgers dempeus.

Des que les incidències s’han començat a detectar als aeroport d’arreu, British Airways ha informat de la caiguda del sistema informàtic a través de Twitter, anunciant retards i cancel·lacions a escala mundial.

A Barcelona, la majoria de vols que té la companyia són compartits i operats per altres aerolínies com Iberia i Vueling. Aquestes operacions, en un principi, no han estan afectades per la incidència informàtica. Però, a partir de les 14 h, ja s’han fet efectives les primeres cancel·lacions. Fonts de Vueling han confirmat que han cedit seients buits a British Airways, ja que les dues companyies tenen un conveni.

Les cues als controls d’accés no han causat problemes aquest dissabte

Després de les mesures anunciades pel Govern espanyol per posar fi a les cues al control de passaports, aquest és el primer cap de setmana sense aglomeracions i llargues esperes a l’Aeroport de Barcelona-el Prat. De moment ja s’hi han incorporat 44 agents nous i està previst que la plantilla de Policia Nacional s’ampliï en un centenar de persones més abans de l’inici de la temporada d’estiu.

Entre les mesures que ha establert el Govern espanyol, hi ha la de limitar l’espera dels passatgers a un màxim de 30 minuts a les arribades i de 60 minuts a les sortides. A més, abans de l’inici de la temporada d’estiu, quan es programen més vols i també hi ha més passatgers, s’incorporaran, segons el Govern espanyol, 144 agents extra de la Policia Nacional així com 80 nous aparells per verificar els passaports, 20 dels quals han arribat aquesta mateixa setmana.