Semafor paviment

L’Ajuntament ha iniciat una prova pilot per reforçar la senyalització del carril bus contra direcció ubicat a la travessera de Gràcia. Es tracta de posar un semàfor al paviment previ al pas de zebra per tal d’evitar possibles accidents i millorar la seguretat dels vianants.

Una possible solució a la sinistralitat dels carrils contra direcció

En els darrers deu anys hi ha hagut més de 130 accidents als carrils bus contra direcció, que han causat dues víctimes mortals i més de 16 persones amb lesions greus que han requerit hospitalització. Per això, al novembre, el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, va obrir la porta a retirar algun dels 14 carrils bus contra direcció que hi ha a la ciutat. Finalment, l’Ajuntament ha decidit impulsar aquesta prova pilot.

La majoria d’accidents han estat per vianants que no obeeixen el semàfor, per això, ara l’Ajuntament ha fet aquesta prova a la cruïlla de travessera de Gràcia amb el carrer de Muntaner. Allà ha instal·lat una franja de LED a la vorera que reprodueix a terra el mateix color dels semàfors de vianants. La prova vol comprovar si la llum projectada alerta millor els vianants.

No ho han fet en qualsevol punt de la ciutat. El carril bus que circula contra direcció a la travessera de Gràcia és un dels que més sinistralitat ha registrat, així com queixes veïnals i laborals i de l’Escola Infant Jesús

La prova pilot estarà vigent durant un període de tres mesos. Després s’analitzarà i avaluarà l’efectivitat de la mesura abans de decidir si s’implementa o no a altres llocs de la ciutat.

L’Ajuntament implementa també altres millores

Aquesta no és l’única mesura que s’ha pres per senyalitzar els carrils bus contra direcció de la ciutat. Als semàfors dels passos de vianants s’hi han col·locat cartells per advertir-ne els ciutadans. A la calçada també s’ha posat senyalització horitzontal informant que circulen busos en sentit contrari. I s’han col·locat fitons de segregació del carril bus, com a mínim abans i després dels passos de vianants, perquè es vegi més visualment.