El semàfor ubicat al carrer de Cartagena a la cantonada amb Mas Casanovas és insegur segons denuncien representants veïnals de la zona. L’Associació de Veïns del Baix Guinardó explica que s’hi produeixen accidents i retencions. El pendent del carrer i la proximitat amb l’Hospital de Sant Pau dificulten encara més la situació. Els veïns reivindiquen que es replantegi la mobilitat en aquest punt des de fa temps.

Al juny s’hi va fer una intervenció, però no ha servit per solucionar les molèsties de soroll que denunciaven i volen que es recuperi un projecte anterior que preveu eliminar el semàfor per a busos i permetre el gir pel carril bus a tots els vehicles. Tenen prevista una reunió amb el districte d’Horta-Guinardó per abordar la situació.

carrer de Cartagena

Un únic semàfor solucionaria el problema?

Enric Buscarons, president de l’Associació de Veïns del Baix Guinardó, explica que ja hi ha hagut un accident i assenyala que n’hi haurà més en el futur si la situació no canvia. Per això l’entitat demana que es reverteixi l’actuació que es va fer el mes de juny, se suprimeixi el semàfor per a busos existent i s’habiliti el tram final del carril bus perquè puguin girar tots els vehicles i deixar el de l’esquerra per anar recte. Adverteix que la configuració actual és insegura perquè hi ha conductors que se salten el semàfor perquè dura massa poc temps. També que genera retencions. Tot plegat genera inseguretat i ocasiona molèsties als veïns. A més, l’estació de Bicing existent bloqueja el pas quan s’estan carregant les bicicletes. Demanen solucions ràpides perquè la situació, adverteixen, empitjorarà quan torni a circular el Bus Turístic.