La Coordinadora Obrera Sindical havia convocat una aturada de quatre hores per exigir la readmissió d’un dels seus sindicalistes acomiadat el mes de juny, Andreu Cabo, que havia treballat nou anys per a TMB. Cabo assegura que fa dos mesos que és a l’atur perquè va ser acomiadat per “insubordinació als caps”. Aquest dimecres havia estat convocat per a un acte de conciliació a la seu del Servei Territorial del Department d’Empresa i Ocupació, on s’ha produït una concentració de suport per part del sindicat COS, escindit de la CGT.

Segons TMB a les dotze del matí dels 550 autobusos que circulaven, 26 havien tornat a cotxeres sumant-se d’aquesta manera a la convocatòria de vaga. Per tant, la incidencia ha estat del 4,7%. TMB diu que una vaga d’aquestes característiques es pot considerar “il·legal i abusiva”, i així ho ha traslladat a l’autoritat laboral.

El coordinador del sindicat convocant, Josep Garganté, ha explicat que consideren l’acomiadament de Cabo un atemptat als drets laborals. Garganté ha valorat de manera positiva l’aturada, tot i el baix seguiment, i ha anunciat que el sindicat planteja fer una nova convocatòria de vaga per al proper 26 de setembre, després de les festes de la Mercè, contra una nova retallada salarial que, segons el sindicat, podria produir-se al mes de setembre i que podria suposar fins a la reducció d’un 7% del salari.