Segona jornada d’afectacions als trens de Rodalies a causa de les baixes per covid o quarantenes que afecten entre 40 i 50 maquinistes. Entre 10 i 15 trens de Rodalies s’han cancel·lat aquest dillunss, segons han informat fonts de Renfe a betevé. Aquest diumenge, els trens afectats han arribat a la trentena. Les línies afectades són l’R1 i l’R2 i finals de línia, com per exemple el tram entre Figueres i Portbou. Es tracta de trajectes en què hi ha menys afectació entre els usuaris, perquè, segons l’operadora, o bé la freqüència de trens és més alta o hi ha menys viatgers i per tant és més fàcil fer el transport per carretera.

betevé ha pogut comprovar que a l’estació de la Sagrera hi ha poca incidència d’aquesta afectació entre els usuaris. Només una noia s’ha hagut d’esperar més del normal per agafar el tren a Puigcerdà.

Fonts de Renfe asseguren que l’operadora intenta “minimitzar l’afectació” però recorda que els conductors no es poden substituir fàcilment. Els trens d’AVE i llarga distància no s’estan veient afectats per les cancel·lacions perquè és “on hi ha més mobilitat aquests dies”. Renfe insisteix que, tot i les afectacions, “sempre hi ha una garantia de desplaçament” perquè o bé t’has d’esperar al tren següent o hi ha un transport alternatiu per carretera. L’operadora fixa cada tarda quina modificació tindrà el servei de l’endemà tenint en compte l’evolució de les baixes, que tant poden ser per contagiats de covid com per contactes estrets que s’han d’aïllar.