(ACN) La Generalitat de Catalunya començarà el 6 d’abril la segona fase de les obres per adaptar l’estació de Vallcarca, de l’L3 del metro de Barcelona, a les persones amb mobilitat reduïda. L’actuació, amb una inversió d’1,1 M € i un termini d’execució de deu mesos, consistirà en la construcció d’un ascensor de tres parades que permetrà entrar al vestíbul des dels barris del Putxet i Farró i de Vallcarca i els Penitents. Per altra banda, els treballs inclouran la construcció d’una passera que donarà accés a l’ascensor des de l’avinguda de la República Argentina.

Arran de les obres, la Generalitat preveu l’ocupació de la vorera de l’avinguda de Vallcarca a l’altura del carrer Gomis i les escales d’accés als jardins de Manuel Blancafort. Aquests treballs completaran la millora de l’accessibilitat a l’estació, una actuació que va completar la seva primera fase l’estiu de 2019. Llavors, la Generalitat va invertir 1,7 M € per instal·lar dos ascensors per tal de comunicar el vestíbul i les andanes de l’estació.

Segons dades que ha facilitades el Departament de Territori i Sostenibilitat, el 92 % de les estacions del metro de Barcelona ja estan adaptades. També estan en execució els treballs per adaptar els intercanviadors de Plaça Espanya (L1, L3 i L5) i de Maragall (L4 i L5), mentre que el 8 % de les actuacions restants estan en fase de projecte.