El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha completat aquest dilluns al matí el primer dels set viatges a bord d’un tren de Rodalies que ha programat durant les properes setmanes per veure personalment quin és l’estat de la xarxa. Des de l’estació de Mataró, el conseller ha agafat a les 7.47 h un comboi de la línia R1, que cobreix el trajecte entre Maçanet-Massanes i Molins de Rei, en direcció a la parada de Barcelona-Sants.

En aquesta ocasió, el tren de Rodalies de la línia R1 ha cobert puntualment la distància entre Mataró i Barcelona i ha arribat a l’estació de Sants en poc més de tres quarts d’hora de trajecte, concretament a les 8.33 h. Com és habitual en les línies de Rodalies que uneixen la capital catalana amb les poblacions de l’àrea metropolitana, tot el trajecte s’ha realitzat amb el vagó completament ple, especialment en el tram entre les estacions del Masnou i de Barcelona – Plaça de Catalunya, i amb la majoria del passatge dempeus.

Durant el viatge, un dels usuaris ha lamentat davant del conseller que els passatgers es troben “cada dia amb els vagons molt plens de gent”, mentre que un altre viatger també ha reclamat que es millori el servei de Rodalies. La majoria d’usuaris s’han mantingut al marge i no han parlat directament amb Vila, però la seva presència ha generat debat entre els viatgers. En conversacions entre els passatgers, sí que s’han repetit les habituals crítiques a la puntualitat i a la comoditat del servei, així com a la poca accessibilitat en algunes estacions.

El titular de Territori i Sostenibilitat ha iniciat així la sèrie de set viatges en Rodalies que li permetran comprovar en primera línia la situació d’aquesta xarxa ferroviària. Després del trajecte d’aquest dilluns entre Mataró i Barcelona, el conseller farà els viatges que uneixen la capital catalana amb Granollers, Sabadell, la Garriga, Martorell i Vilanova, respectivament, a més del tram Martorell-Mollet, per comprovar “al costat dels ciutadans” la situació “lamentable” del servei, segons va declarar en una roda de premsa la setmana passada.