la Rambla Sant Jordi 2021

Aquest Sant Jordi va tornar a omplir els carrers de parades de llibres i roses, i també de barcelonins amb ganes de viure la diada. I això de retruc es va notar no només en les vendes, sinó també en la mobilitat. La xarxa de metro i autobusos va aconseguir el 23 d’abril un màxim en el volum de viatgers amb més d’1.451.000 validacions. Aquesta xifra és sensiblement superior a la mitjana dels dies feiners anteriors que se situa al voltant de l’1,3 milions de validacions.

935.000 validacions al metro

En concret, el metro va registrat 935.000 validacions entre les cinc del matí i la mitjanit, 95.000 més que el dia anterior.

TMB informa que en aquesta jornada es va reforçar el personal i els efectius de seugretat en 26 estacions de metro properes a les 11 fires perimetrades i els escenaris de la festa. També es va augmentar el nombre de trens.

Tot i els desviaments a la xarxa de busos per adaptar el servei a les condicions de circulació del 23 d’abril, la demanda també va ser alta. Les 516.000 validacions del dia de Sant Jordi són el rècord d’aquest 2021 en un dia feiner.

“Evolució positiva” de la demanda gràcies a la desescalada

Deixant de banda l’efecte puntual de Sant Jordi, el volum de passatge al transport públic segueix una “evolució lleugerament positiva”, segons ha informat TMB.

L’inici de la desescalada amb la fi del confinament comarcal, la reobertura de la restauració als centres comercials i de les botigues sense limitació de metres quadrats, així com el retorn dels estudiants de batxillerat i els cicles formatius a una eduació totalment presencial, podran tenir efectes en la reactivació de la demanda.