Tenint en compte el salari i les retribucions variables, l’exalcalde de Gavà Dídac Pestaña va cobrar 202.000 euros el 2007 i es va mantenir per sobre dels 190.000 fins al 2011. De Constantí Serrallonga, actual director general de Fira de Barcelona, només en consta una anualitat, de més de 210.000 euros, ja que el 2008 va marxar de TMB. L’exgerent de la UAB Albert Busquets va estar 26 anys a la direcció de TMB com a director de la xarxa d’autobusos, director general i director general de serveis corporatius. Ha estat, doncs, el directiu que durant més anys de crisi ha superat els 200.000 euros anuals.

Amb les dades d’entre 2007 i 2016 s’ha pogut traçar l’evolució de la massa salarial directiva. Durant els primers anys, els darrers de Jordi Hereu al capdavant l’Ajuntament, els sous van créixer i s’hi van fer nous fitxatges. El punt més alt va ser el 2011, quan 22 executius sumaven 3,05 milions d’euros. A partir d’aquí, els salaris van començar a baixar lleugerament i la direcció va retallar una paga extra. A partir de 2015, amb l’arribada d’Ada Colau, el descens s’accentua.

“Xifres escandaloses”, segons els sindicats

El secretari general d’acció sindical del metro de CCOO, Ignacio Pérez, ha qualificat les dades fetes públiques aquest diumenge de “xifres escandaloses”ha criticat que els càrrecs de TMB fossin antics representants polítics a diversos ajuntaments. Per a Pérez aquests directius han estat percebent un “salari oficial” i “s’han aprofitat de la situació”.