Un total de 400.000 passatgers es veuran afectats per noves cancel·lacions de vols de l’aerolínia Ryanair de novembre a març. La companyia assegura que ha decidit “reduir el seu creixement” per tal de garantir que tots els seus pilots poden fer les vacances que els pertoquen. La seva flota, de 400 avions en actiu, es veurà reduïda a 375. L’aerolínia encara no ha fet públic el detall d’aquestes cancel·lacions i, per tant, no se sap quantes afectaran a operacions de l’aeroport del Prat.

Segons Ryanair, aquests 400.000 passatgers són només l’1 % del total de viatgers de la companyia. Ja s’ha començat a informar als viatgers afectats. Se’ls retornaran els diners o se’ls oferirà la possibilitat de canviar el vol. També se’ls compensarà amb un val de 40 euros si disposaven d’un vol només d’anada i de 80 si era d’anada i tornada.

Aquestes cancel·lacions se sumaran als 2.100 vols que va cancel·lar la companyia els mesos de setembre i octubre per culpa d’un error en la planificació de les vacances dels pilots i el personal de cabina. La companyia també assegura que vol fer menys operacions per assegurar-se que disposa d’avions, pilots i tripulació de reserva, per tal de solucionar de manera més àgil possibles imprevistos aquest hivern.