MANUEL VALDÉS, gerent adjunt d'Infraestructures i Coordinació Urbana "Són retirada d'alguns arbres, retirada de places d'aparcament per col·locar-les en altres zones, retirada de places de persones amb mobilitat reduïda per també col·locar-les a altres zones i anar preparant les condicions per començar amb les obres més potents que serà la següent fase."

Les obres que es van adjudicar a l’estiu comencen avui a tota la travessera de Dalt, és a dir, el tram de la ronda del Mig comprès entre la plaça de Lesseps i el carrer de l’Escorial. Donen continuïtat a les reformes que ja s’han anat fent en aquesta via, la darrera entre el carrer de Balmes i el de Mandri.

De bon matí els operaris han començat a senyalitzar amb cons les voreres que es demoliran i també els espais de càrrega i descàrrega, que s’han traslladat a carrers limítrofs. La parada de bus que queda a l’altura del carrer de Verdi resta anul·lada. En els propers dies també se’n es retirarà l’arbrat actual. L’objectiu d’aquests treballs previs és preparar la via per al gruix de les obres, que arrencaran al desembre.

Aquesta primera fase d’obres no es preveu conflictiva pel que fa a les afectacions al trànsit, però sí que repercutirà en la ubicació d’algunes parades d’autobús i els serveis d’estacionament. Desapareixeran els carrils de càrrega i descàrrega, així com les àrees blaves i verdes.

La minva de nombre de places al carrer es compensarà amb la construcció d’un aparcament municipal als Jardins de Menéndez Pelayo. Disposarà de 276 places rotatives i entrarà en funcionament l’estiu vinent.

Durant les properes setmanes també es restringirà la circulació, amb l’habilitació d’un carril de circulació provisional per a cada sentit. Però serà a partir del desembre quan s’iniciarà la fase més complexa de les obres de reforma d’aquest tram d’avinguda, que s’allargarà fins a l’abril de 2017. Un cop enllestits els treballs, s’haurà completat la transformació de tota la ronda del Mig, que uneix Sants-Montjuïc amb Horta-Guinardó. L’objectiu és pacificar el trànsit rodat en aquesta via i facilitar la connexió dels veïns a banda i banda de la travessera de Dalt.