El servei de Rodalies ha pogut recuperar la normalitat aquest dimarts després de quatre dies de retards i aglomeracions per les obres d’Adif a l’estació de Sants. Uns 60.000 passatgers es van veure afectats per l’última jornada de les obres al túnel de Passeig de Gràcia. L’actuació s’havia de fer entre divendres, 23, i diumenge, 25 d’octubre, però Adif no va poder acabar a temps els treballs i es van allargar també a dilluns, 26 d’octubre.

Adif ha acabat la quarta fase de les anomenades obres 4+4 que s’estan fent a l’estació de Sants que busquen equilibrar el flux de trens que circulen pels túnels de Passeig de Gràcia i Plaça de Catalunya, de manera que cadascun tingui quatre vies (dues per sentit).

Renfe defensa la seguretat i la qualitat de l’aire dels trens

Després de quatre dies d’incidències i aglomeracions, Renfe dona per tancades les incidències i defensa la seguretat dels trens. Molts usuaris  van criticar aquest dilluns les aglomeracions dins els vagons i denunciaven que no es podia mantenir la distància de seguretat.

El portaveu de Renfe, Antonio Carmona ha tornat a lamentar aquestes “incidències puntuals” i s’ha refermat en què en plena pandèmia els trens de Renfe són segurs perquè compleixen totes les mesures higiènico-sanitàries com l’obligatorietat de mascareta i els dispensadors de gel a les estacions subterrànies.

Pel que fa a la qualitat de l’aire dins els vagons, Carmona ha explicat que per impedir la propagació del coronavirus hi ha uns sistemes de circulació interna que filtren l’aire.

 

Segona fase d’obres al túnel de Plaça de Catalunya

Durant aquesta quarta fase s’ha actuat a les vies del túnel de Passeig de Gràcia. A partir d’aquest dimarts comencen les obres de la cinquena fase i es treballarà a les vies del túnel de Plaça de Catalunya. Adif preveu que les incidències siguin molt menors de les que hi ha hagut fins ara. El pla d’obres consta d’un total d’11 fases.

En aquesta cinquena fase d’obres, que s’allargarà fins al 20 de novembre, els trens de la línia R2 Nord i R2 Sud tornen a circular per Passeig de Gràcia. D’altra banda, alguns dels trens de les línies R1, R3 i R4 circulen desviats per Passeig de Gràcia, el Clot-Aragó i St. Andreu Comtal.