tren de rodalies

Rodalies Barcelona continua sumant passatgers i frega els 120 milions. En concret, 119, 3 milions de persones es van desplaçar amb aquest servei el 2019 i, d’aquests, 2,7 són usuaris nousel mateix augment que l’any anterior-. Amb aquestes xifres es consolida el creixement constant dels darrers anys. Des del 2015 s’han fet més de 14 milions de viatgers.

Pel que fa al conjunt del servei de Rodalies de Catalunya, va transportar  més de 128 milions de viatgers, amb més de tres milions de clients nous, cosa que representa un increment percentual del 2,5 %. Renfe estima que això va evitar prop de 50 milions de quilòmetres en vehicle privat a l’àrea metropolitana de Barcelona respecte al 2018. La companyia reivindica viatjar en tren com una aposta per la sostenibilitat. Estima que gràcies a tots els desplaçaments que s’han fet en Rodalies s’ha evitat l’emissió de prop de dos milions de tones de CO2.

Millores en l’accessibilitat

Durant el darrer any, Renfe va desenvolupar el pla de millora d’accessibilitat a les estacions de Rodalies Barcelona amb un inversió de 100 milions d’euros. Entre els terminals on es va actuar hi ha Manresa o Torre Baró.