tall aragó revolta veïnal

Veïns i entitats han organitzat, una vegada més, una protesta reivindicativa i lúdica per demanar ciutats “més verdes, més justes i més humanes”. És una iniciativa que va impulsar Eixample Respira a principis d’any per denunciar l’alt nivell de trànsit que circula per alguns carrers de la ciutat i per demanar tornar al programa Obrim carrers.

Els organitzadors dels talls exigeixen que es posi “la salut de les persones per davant dels vehicles privats” i que s’incentivi una mobilitat sostenible amb menys contaminació i menys soroll. A més, posen en relleu que la pandèmia ha evidenciat la necessitat de recuperar espai públic per a la ciutadania.

La plataforma Maragall Respira se suma a la protesta

A Barcelona s’han dut a terme protestes en tres punts de la ciutat i per primera vegada s’hi ha sumat Maragall Respira. Aquesta plataforma aplega entitats, associacions i veïnat dels quatre districtes pels quals travessa el passeig de Maragall. Reclamen que es pacifiqui aquest eix. Durant tot el matí han organitzat diverses activitats, com l’actuació del mag de carrer Enigma i de la colla tabalera de l’AFA Escola Arc Iris, un taller per fer pancartes o un altre per fer hotels per a abelles.

També s’han fet dos talls al carrer d’Aragó perquè asseguren que és “una autopista urbana”. La plataforma veïnal Eixample Respira ha tallat aquest carrer a l’altura de la plaça de Letamendi. En aquesta ocasió, per la proximitat amb Sant Jordi, les activitats programades han girat entorn la lectura i la natura. A més, han organitzat concerts i activitats infantils.

L’entitat Prou Trànsit ha organitzat el tall d’Aragó entre els carrers Independència i Dos de Maig. També han organitzat concerts i actuacions musicals. A més, han preparat diversos tallers i un racó d’intercanvi de plantes.

Sis poblacions se sumen a la Revolta Veïnal

Aquest diumenge se celebren vuit protestes simultànies a sis municipis catalans: Barcelona, Barberà del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat, el Masnou, Olot i Sabadell. Aquestes accions s’emmarquen dins de la campanya global Recuperem la Ciutat.