L’operació sortida de la Segona Pasqua ha començat amb xifres de mobilitat inferiors a les previstes pel Servei Català de Trànsit (SCT), però amb retencions en algunes vies de la xarxa viària com les rondes de Barcelona. Tant a la B-10 com a la B-20 s’han registrat aturades, així com a l’AP-7, la C-17, la B-23, la C-58. Fins a les 20 h d’aquest divendres havien sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona 176.966 vehicles, menys de la meitat dels moviments que el SCT preveu entre divendres i dissabte al matí.

Els gairebé 180.000 vehicles que han sortit fins al vespre d’aquest divendres suposen un 4,6 % més en comparació amb la setmana passada, i un 6,3 % menys respecte a un divendres d’operació sortida previ a la pandèmia.

Cap de setmana llarg i sense estat d’alarma

La d’aquest divendres és una operació sortida especial: és a les portes d’un cap de setmana llarg (dilluns, 24, és festiu a Barcelona) i sense restriccions perimetrals. El Servei Català de Trànsit ha previst que, entre les 15 h d’aquest divendres i les 15 h de dissabte, surtin de l’àrea metropolitana prop de 530.000 vehicles, unes xifres similars a les d’abans de la pandèmia. El fet que dilluns sigui festiu a Barcelona i altres municipis i que s’hagin aixecat les restriccions que afectaven la mobilitat han impulsat milers de barcelonins a sortir de la ciutat.

Es tracta de la primera operació especial de mobilitat des de la fi de l’estat d’alarma i durarà fins dilluns vinent a les 0 h. Trànsit demana a tots els usuaris i en especial a motoristes i ciclistes màxima precaució en aquests dies de mobilitat elevada.