(ACN) La xarxa de Rodalies continua tenint afectacions importants aquest divendres al matí després del pas de la borrasca Gloria, que ha causat danys a les infraestructures per la caiguda d’arbres, esllavissades, risc de desbordament de rieres o el pont trencat per la crescuda del riu Tordera, entre altres, segons informa Renfe. S’està treballant per recuperar parcialment la xarxa, però encara existeixen limitacions importants que no permeten normalitzar el servei, informa l’operador.

A les línies R1 i RG1 hi ha servei alternatiu per carretera, ja que entre Malgrat i Blanes el pont al pas pel riu Tordera va quedar destrossat i entre Blanes i Maçanet hi ha trams amb via desfalcada. La resta de la línia serà restringit a quatre trens per sentit i hora entre l’Hospitalet i Mataró i dos trens sentit i hora entre Mataró i Malgrat.

A les línies R2 Nord i R11 la circulació és per via única entre Maçanet i Caldes i té limitacions de velocitat. De Granollers a Maçanet se circula amb nombroses limitacions de velocitat per perill de caiguda d’arbres i despreniments. I entre l’aeroport i Sant Celoni el servei és l’habitual fins a Granollers, però entre la capital del Vallès Oriental i Sant Celoni-Maçanet, hi ha un tren per hora per sentit. Pel que fa de Barcelona i Portbou, hi ha un tren per hora i sentit per Girona.

I a l’R3, entre Balenyà i Vic, la via es troba interceptada per acumulació d’aigua. De Vic a Puigcerdà s’ha suspès el trànsit per caiguda d’arbres a diferents punts del trajecte. I entre Barcelona i Balenyà no hi ha servei, mentre que de Balenyà a Vic hi ha un servei alternatiu per carretera. Per acabar, entre Vic i Puigcerdà Adif manté suspesa la circulació ferroviària.