Matí complicat per als usuaris de Rodalies. Al llarg de tot el matí i fins després de les 13h s’han produit retards a al totalitat de les línies de la companyia ferroviària. Les darreres avaries, ja solucionades, s’han detectat cap a les 13h. La primera al Centre de Trànsit Centralitzat a Castelldefels que ha afectat els trens de la línia R2 sud, Regionals R13, R14, R15 i R16 i trens de Llarga Distància del Corredor Mediterrani amb retards superiors als 60 minuts. Per facilitar la mobilitat i no acumular més retards s’han desviat alguns trens Regionals per Vilafranca.  A la mateixa hora entre Arenys i Mataró s’ha obligat a circular per via única a les línies R1 i RG1 de Rodalies de Catalunya amb retards superiors a una hora .L’origen d’aquesta demora ha estat un problema de sumnistrament elèctric.

Retards importants de bon matí

La primera, resolta cap a les 10:45h , s’ha produït  a les 8.45 h d’aquest dimarts. L‘R1, l’R3 i l’R4 circulen amb retards importants que en alguns moments han arribat a superar els 45 minuts. Les freqüències de pas, però, s’estan recuperant de manera progressiva. El motiu de la demora és una avaria de senyalització a les instal·lacions d’Adif entre Sants i l’Hospitalet de Llobregat. La incidència s’ha solucionat cap a les 10.40 h, però al migdia encara es mantenen alguns retards. Al llarg del matí els trens han hagut d’esperar més temps del que és habitual aturats a les estacions. A més, Renfe ha reduït les freqüències de pas a dos trens per hora i sentit a les línies afectades, per evitar que s’incrementessin de forma exponencial els retards.

La incidència ha provocat queixes entre els usuaris de Rodalies. Lamenten la manca d’informació a les estacions.

Retards als trens en direcció a l’aeroport

La segona incidència d’aquest dimarts, segons el Centre d’Informació del Transport Metropolità , està afectant els trens de l’R2 Nord, que van de Sant Celoni a l’aeroport i viceversa, amb retards de 30 minuts. El motiu n’és una avaria de senyalització que afecta les instal·lacions d’Adif al Prat de Llobregat – Aeroport.

Demores a l’Estació de França

Transmet ha informat d’una tercera avaria a l’Estació de França, que provoca retards en tots dos sentits que poden superar els 30 minuts a l’R2 Sud. La causa dels retards en aquest punt ha estat la falta de subministració elèctric.