La vaga general convocada aquest 12 de setembre a França contra la reforma laboral i que a Paris ha arribat a reunir unes 60.000 persones al carrer, està tenint afectacions directes en l’operativa de l’Aeroport de Barcelona-el Prat.

Segons Aena, aquest dimarts, hi ha programats un total de 86 vols amb origen o destinació en algun aeroport francès. Per companyies, per exemple, destaca Ryan Air que ja ha cancel·lat 11 vols que havien de sortir d’El Prat i 11 més que tenien com a destinació Barcelona. Qui també ha hagut d’efectuar cancel·lacions ha estat l’aerolinia Vueling.

Des d’AENA recomanen als passatgers que es posin en contacte amb totes elles per conèixer l’estat del seu vol.

En el cas de Ryanair, asseguren que estan en contacte amb els viatgers que poden estar afectats per la vaga.

També per terra

Encara que de manera més reduïda l’impacte de la vaga a França també es nota en alguns trens. Especialment els d’alta velocitat que fan el viatge Barcelona-Tolosa. Aquest comboi només circula de Barcelona a Perpinyà i des d’aquest punt s’ha habilitat un servei especial per carretera per arribar fins a Tolosa. També s’han produït alteracions al servei dels trens de la línia R3 i R11 amb destinació a la Tor de Querol i Cervera, els trens només han pogut arribar a Puigcerdà i a Portbou respectivament.