aeroport de Barcelona

Condicions climatològiques adverses, una vaga de treballadors i una aeronau avariada al mig d’una de les pistes. Tres ingredients que han complicat la circulació d’avions durant el cap de setmana de la Mercè. Aquest dilluns, però, la situació s’ha normalitzat i els retards i les cancel·lacions han anat perdent protagonisme de les pantalles de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat.

S’ha previst que la vaga de personal de terra d’Iberia provoqui aquest dilluns 54 cancel·lacions. La convocatòria s’acabarà el 24 de setembre, amb 52 vols cancel·lats més. D’altra banda, hi ha hagut retards acumulats fins aquest dilluns al matí per l’avió avariat que diumenge va quedar aturat enmig d’una de les pistes. L’aeronau es va poder retirar a les sis de la tarda.

Crítiques sindicals a Aena

El portaveu d’UGT Iberia, Omar Minguillón, ha explicat en una entrevista ‘El matí de Barcelona’, de betevé, que alguns dels retards que l’aeroport atribueix al mal temps són provocats per la manca de personal: “Si a Barajas hi ha 3.500 treballadors de personal de terra aquí n’hi ha 2.000. Un vol que havia de sortir a la una de la matinada va acabar sortint a les quatre i un de les sis de la tarda finalment no es va poder enlairar”, ha dit.

Minguillón ha tornat a criticar els serveis mínims “són del 80 % i són abusius”. Pel que fa al seguiment, el portaveu dels treballadors diu que un de cada dos empleats està seguint la convocatòria. Iberia, en canvi, xifra en un 9,23 % el seguiment de les aturades. Minguillón assegura que “no volem entrar en guerres de xifres, el que reclamem és que l’empresa s’avingui a negociar perquè el que no pot ser és que el 50 % dels treballadors siguin eventuals”.

L’operador turístic Thomas Cook ha entrat en suspensió de pagaments

L’operador turístic britànic Thomas Cook ha anunciat que deixa d’operar i ha entrat en suspensió de pagaments. Aquest dilluns tenia 24 vols de connexió entre aeroports del Regne Unit i els de Palma i Menorca. El grup de viatges, amb 178 anys, ha confirmat que plega després del fracàs de les negociacions d’emergència amb el seu principal accionista i creditors per trobar un rescat. La companyia tenia 22.000 treballadors contractats, 9.000 al Regne Unit i ha cessat operacions amb efecte immediat. Actualment té a 150.000 turistes britànics de vacances a l’estranger.