boira aeroport Barcelona

La boira que ha afectat aquest dilluns al migdia l’aeroport de Barcelona-el Prat ha provocat retards d’una hora aproximadament en diversos vols. Aquest fenomen meteorològic ha dificultat la visibilitat i, per motius de seguretat, s’ha decidit espaiar el nombre d’operacions. Això ha fet que diversos avions no poguessin sortir o aterrar a l’hora prevista.

Tres vols desviats a altres aeroports

A més, entre la 1 i les 2 del migdia també s’han hagut de desviar tres avions a altres aeroports: un de Turkish Airlines que venia del Caire, un de Wizz Air que venia de Tirana i una tercer d’Air Arabia Maroc que venia de Nador.

La boira a Barcelona pot tornar al vespre

La boira s’ha començat a deixar veure a darrera hora del matí a la costa de Tarragona i els bancs de boira i núvols baixos s’han desplaçat, posteriorment, cap al nord resseguint el litoral. A Barcelona, el fenomen ha afectat l’aeroport cap a la 1 del migdia i tot i que s’ha anat diluint, fins al vespre la situació es podria repetir. La boira a tocar de la costa a Barcelona és un fenomen que s’observa sovint a la primavera.

Segons expliquen a Twitter el web Controladores aereos aquesta situació meteorològica se suma a les obres que s’estan fent a la pista llarga de l’aeroport del Prat per renovar-ne el paviment i que han obligat a tancar la pista durant 14 dies des del 4 de març.