el Funicular del Tibidabo

Ja està en marxa el funicular del Tibidabo. Després de sis mesos fora de servei la setmana passada va tornar a posar-se en funcionament i ara ja està a ple rendiment. El funicular connecta la plaça del Doctor Andreu amb el Parc d’Atraccions del Tibidabo i l’utilitzen sobretot turistes que van al parc o de visita al temple, així com també els veïns que viuen al cim de la muntanya. Funciona entre les 11 i 18 h entre setmana i entre les 11 i les 21 h el cap de setmana.

Sis mesos sense servei

El funicular de Tibidabo s’havia de posar en marxa coincidint amb l’obertura de l’Àrea Panoràmica del parc, el mes de març, però no va ser així pels efectes d’una esllavissada a la via que es va produir el novembre de l’any passat a causa de les fortes pluges. Des del novembre fins ara un bus especial feia el recorregut del funicular.

Un transport històric

Aquest va ser el primer funicular d’Espanya —data del 1901—, tot i que s’ha renovat diverses vegades en la seva història. Es preveu que aquest setembre en comenci una gran remodelació que s’inaugurarà el 2020 i passarà a ser una atracció més del parc, batejada com a Cuca de Llum. Se’n renovaran els combois, amb més espai a l’interior, i se n’eliminarà la cabina del conductor per potenciar les vistes panoràmiques.