Un veí del carrer de la Conca de Tremp, al Carmel, ha penjat a la xarxa 125 vídeos que mostren els problemes que tenen molts vehicles per superar el desnivell d’aquest vial. Ho fa des de l’estiu de l’any passat a través de TikTok (@powerfit3), en què ha aconseguit tenir milions de visualitzacions. S’hi poden veure cotxes, busos i motocicletes que queden encallats a la meitat de la pujada i bloquegen el pas de la resta de vehicles.

I és que el desnivell del 20 % d’aquest carrer posa a prova l’habilitat dels conductors, sobretot els dies de pluja, quan l’asfalt rellisca més. Els busos de la línia 86 són els que més pateixen el problema i, per això, la companyia Monbus ha activat un protocol per desviar el recorregut pel carrer dels Santuaris quan el paviment està mullat. Tampoc se salven furgonetes ni conductors novells, que de vegades han de baixar i cedir el volant a una altra persona quan queden atrapats enmig del carrer.

Les rondes, la Gran Via, l’avinguda Diagonal… Saps quins són els carrers més llargs de Barcelona?
Consulta el rànquing dels 30 carrers més llargs de Barcelona i la longitud concreta: el més llarg supera els 15 km!

Paviment antilliscant com a solució

Al juliol, l’Ajuntament va posar un paviment antilliscant que no va donar els resultats esperats. Per aquest motiu fa uns dies se n’hi ha posat un de nou amb l’objectiu que la situació millori. Segons explica Núria Calvo, veïna de la zona, “als busos els costa molt pujar, han d’accelerar bastant per no quedar aturats i algun cop han retrocedit, fa una mica de por”.

Pel que fa a les motos, no se salven tampoc de les dificultats i les que tenen menys potència pateixen per arribar a dalt de tot del carrer. Ho confirma Patricia Ariño, que assegura que “si porto acompanyant a la moto de vegades no aconseguim arribar a dalt de tot”. Els veïns de la zona també demanen paviment antilliscant a les voreres, ja que les caigudes són habituals, sobretot al tram que va del carrer de Queixans fins al de la Gran Vista, que és el que té més pendent.