obres Rodalies 2022

Els ciutadans que vulguin viatjar amb tren a França han de demostrar que no estan infectats pel coronavirus. Des de l’11 de juny, han de dur al damunt o bé un test d’antígens, o una PCR o la pauta de vacunació completa per accedir al país veí. Així n’informa Renfe a la seva pàgina web. Ara bé, l’empresa ferroviària no s’encarrega de fer el control dels passatgers i delega aquesta tasca en les autoritats franceses, que determinen en quin cas es demanen les credencials sanitàries.

Controls de covid quan es creua la frontera

Això vol dir que Renfe no demana cap acreditació de la covid abans de pujar al tren perquè l’empresa no vigila en quines circumstàncies viatgen els passatgers que creuen la frontera entre Espanya i França. Tot i això, en arribar al país veí, a tots els majors d’11 anys els poden exigir que viatgin en unes condicions determinades que garanteixin la seguretat als combois.

Ara mateix, França demana que els viatgers hagin rebut la pauta de vacunació completa. En el cas dels vaccins de dues dosis com Pfizer, Moderna i AstraZeneca, han d’haver passat dues setmanes des de la segona dosi i quatre setmanes en el cas de la monodosi de Johnson & Johnson.

Si no s’està vacunat, llavors poden demanar una PCR o un test d’antígens negatiu fet en les darreres 72 hores i que se signi una declaració de responsabilitat en què s’afirma que no es tenen símptomes de coronavirus, que no s’ha estat en contacte amb un positiu en les darreres dues setmanes i que s’accepta que les autoritats franceses puguin fer un test diagnòstic quan es creui la frontera.

Excepcions per viatjar a França sense vacunació ni tests de covid

Tots aquests requisits no tindran efecte per a aquelles persones que visquin en un radi de 30 quilòmetres de la frontera i viatgin per a un període de només 24 hores i per a qui viatgi per raons de feina de manera urgent. En aquests supòsits, els viatgers hauran de justificar el motiu del desplaçament.