Site icon betevé

Renfe: “Hem seguit totes les mesures marcades per les autoritats”

Renfe es defensa de la denúncia d'Xnet que l'acusa de no garantir la distància de seguretat als trens

Renfe defensa les mesures de seguretat que té vigents per evitar contagis als trens, després de la denúncia que Xnet ha presentat davant la Fiscalia Provincial de Barcelona contra els responsables de Rodalies de Catalunya, Renfe i Adif per no garantir la distància mínima entre els usuaris durant la pandèmia.

Mitjançant un comunicat, l’operadora de transports ha assegurat que “ha pres totes les mesures marcades per les autoritats sanitàries”, tant als combois com a les seves instal·lacions, i que aquestes mesures “han estat consensuades per la Generalitat”.

En el comunicat, Renfe explica el detall de totes les accions anticovid que ha dut a terme: defensa que malgrat la caiguda de la demana, de prop d’un 50 %, està prestant el 100 % dels serveis en dies feiners, precisament per garantir la distància de seguretat. També assegura que ha intensificat la neteja i les campanyes informatives relacionades amb les mesures anticovid, ha instal·lat elements de seguretat i ha reforçat el personal.

Renfe subratlla també que tant els experts com les autoritats sanitàries han confirmat que el transport públic “no és un focus de contagi de la covid-19”.