Taxi

L’Institut Metropolità del Taxi (IMET) ha acordat la reducció de l’oferta de taxis que podran sortir a treballar diàriament. Podrà sortir a fer servei el 20 % de la flota. Aquesta reducció és a causa de l’estat d’alarma pel coronavirus.

Aquesta mesura, que serà vigent durant l’estat d’alarma, començarà a aplicar-se des d’aquest dimecres, 25 de març.

A més de la reducció de la flota s’han pres altres mesures:

  • La mesura serà vigent durant l’estat d’alarma.
  • Únicament s’acceptarà un passatger per taxi, amb excepcions molt concretes (llevat que s’acompanyin persones amb discapacitat, menors, majors o per una altra causa justificada).
  • El seient situat al costat del conductor ha de restar lliure en tot moment.
  • Un cop al dia el vehicle haurà de netejar-se i desinfectar-se.

Els conductors també han de complir amb totes les mesures i recomanacions de prevenció i d’higiene, com són el rentat de les mans i l’ús de gel hidroalcohòlic o un altre producte anàleg després de cada servei. També se’ls recomana obrir les finestres per ventilar i evitar els sistemes de climatització.

També es recomana sempre que es pugui el pagament amb targeta i evitar així el pagament en efectiu. Durant la vigència de la resolució els conductors queden exempts de l’obligació de donar un comprovant de pagament imprès, llevat que el passatger el demani.

Baixa la demanda de taxis tant de carrer com en serveis d’empreses

En els últims dies hi ha hagut una davallada del 95 % en serveis de taxi al carrer i del 85 % en serveis d’empreses. Aquestes xifres han determinat, diu l’IMET, l’aprovació d’aquest sistema nou per ajustar-se a la demanda actual.