Metro de la L1

El relaxament de les mesures anticovid també es notarà aviat al transport públic. A partir d’aquest cap de setmana, el metro tornarà a obrir de forma ininterrompuda les nits de dissabte a diumenge, tal com feia abans de l’inici de la pandèmia. Ho ha avançat el ‘Tot Barcelona’ i ho ha pogut confirmar betevé.

Coronavirus a Catalunya, en directe

De dilluns a dijous, el metro funcionarà des de les 5 h fins a la mitjanit, i els divendres i vigílies de festius els combois circularan fins a les 2 h. La recuperació del servei arriba un cap de setmana després de la reactivació de l’oci nocturn.

Metro tota la nit, també, per la revetlla

Durant la revetlla de Sant Joan el metro també estarà obert durant tota la nit per garantir la mobilitat durant la revetlla. Aquesta, de fet, es considera una nit de gran mobilitat com ara la de Cap d’Any, les Festes de Gràcia o la Mercè. Aquesta setmana, per tant, hi haurà dues nits de servei continuat a la xarxa de metro: la de Sant Joan i la de dissabte, 26, a diumenge, 27.

Des del final de l’estat d’alarma TMB ha adaptat el servei segons les mesures sanitàries. Primer es va allargar l’horari els divendres i dissabtes fins a la 1 h, i des del juny es va afegir una hora més al servei.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

Es mantenen les mesures de prevenció

El metro tornarà a l’horari habitual del servei, tot i això es mantenen les mesures de prevenció de contagis que s’hi han implantat durant la pandèmia. Continua sent obligatori, per exemple, l’ús correcte de la mascareta dins dels transports públics.