L’Associació de Veïns Clot – Camp de l’Arpa ha convocat una nova manifestació contra la retallada del recorregut de l’autobús 192. Ja van protestar al setembre i la pressió veïnal havia aconseguit mantenir la línia, tot i que amb alguns canvis en el trajecte. Els veïns, però, reclamen que el bus conservi “el recorregut exacte” que fa ara i, fins i tot, augmenti la freqüència.

Els usuaris ja havien anunciat que farien noves mobilitzacions per aconseguir el manteniment de la línia, que uneix el Poblenou amb l’Hospital de Sant Pau. Diuen que és un bus “molt útil per al barri” i que “té un caire gairebé més social que de transport” perquè l’utilitzen “molta gent gran i persones malaltes”, segons ha explicat Magda Riusec, membre de l’Associació de Veïns Clot – Camp de l’Arpa, perquè els connecta amb alguns centres mèdics de referència.

El districte insisteix que el 192 es manté

Aquest divendres, Marc Andreu, conseller tècnic de Sant Martí, ha tornat a insistir que el bus mantindrà el recorregut gairebé en la seva totalitat, però passant pel carrer de Trinxant en lloc de fer-ho pel de la Muntanya. Els veïns, però, tampoc no hi estan d’acord. “Volem el recorregut tal com està ara, sense retallades”, diu Riusec, perquè “ara va ple i va molt bé.” Fins i tot, demanen que se n’ampliï la freqüència perquè ara passa cada 35 minuts.

La intenció inicial de Transports Metropolitans de Barcelona era eliminar completament la línia 192 dins de la implantació de la nova xarxa ortogonal de bus.