Generalitat, Ajuntament i Àrea Metropolitana han acordat rebaixar l'any que ve el preu de la T-Mes, la T-Trimestre i la T-Jove en els bitllets de DUES a SIS zones. La rebaixa més destacada serà per als títols de dues zones, que es reduiran en un 9 per cent. Els més beneficiats, per tant, seran els usuaris de Rodalies, Ferrocarrils i busos interurbans. De fet, amb aquesta mesura es vol afavorir l'ús del transport públic en els desplaçaments cap a Barcelona i viceversa, per descongestionar així els accessos en cotxe. MERCEDES VIDAL, regidora de Mobilitat "Tenim una qualitat de l'aire que encara dista molt de ser l'adequada perquè no complim els límits legals i necessitem rebaixar encara més aquesta quantitat de viatges que es fan en vehicle privat, i aquesta és una mesura per anar avançant en aquesta direcció." La rebaixa d'aquests títols suposa una despesa extra d'1,3 milions d'euros que les tres administracions assumiran de forma proporcional. La resta de bitllets quedaran congelats l'any que ve, tal com ja es va anunciar.

Per exemple, amb aquesta rebaixa, la T-Trimestre de dues zones passarà dels 211 € als 192 €, mentre que la de tres zones costarà 269 euros en comptes dels 290 que val aquest 2015. L’objectiu, segons la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, és que els viatges cap a Barcelona o viceversa “es facin tots en transport públic”.

La disminució dels preus, que s’ha aprovat a proposta de l’associació Promoció del Transport Públic (PTP), suposa una despesa d’1,29 milions d’euros que es repartiran de forma proporcional la Generalitat, l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta baixada del preu s’aplicarà també als abonaments socials per a les famílies monoparentals i nombroses de dues a sis zones i farà desaparèixer el sistema tarifari integrat T-50/30 de dues a sis zones, ja que la T-Mes ofereix més prestacions al mateix preu. Tot plegat es farà efectiu quan ho aprovi el Consell d’Administració de l’ATM el proper 23 de desembre.

Congelació de tarifes el 2016

Tal com es va anunciar a principis de desembre, la resta de tarifes del transport públic per a 2016 es congelaran, de manera que la T-10 continuarà costant 9,95 € i el bitllet senzill es quedarà en 2,15 €. A més, la T-12, que fins ara ha permès viatjar de franc els menors fins als 13 anys, s’ampliarà fins als 14 anys inclosos.