Molta gent s’ha acostat a la plaça de Sant Jaume per veure la sortida d’aquest històric ral·li de cotxes i motos d’època. L’alcalde, Xavier Trias, acompanyat, entre d’altres, per l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, pel líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, i pel regidor del PSC, Guillem Espriu, els ha donat la sortida i els vehicles han fet el recorregut habitual passant per la Rambla, el carrer de Sepúlveda i la Gran Via per anar a buscar les costes del Garraf i dirigir-se a Sitges.

En total, els cotxes d’època, que van estar exposats durant tot aquest dissabte a l’Illa Diagonal, recorren un trajecte de 40 quilòmetres. L’arribada del primer automòbil al port d’Aiguadolç de Sitges està prevista a les 12 h. Seguidament, els cotxes sortiran del port per dirigir-se a la zona de la Fragata. Els cotxes antics quedaran exposats al públic al passeig de la Ribera de Sitges fins a les 19 h.

Com a novetat, enguany a Sitges s’ha organitzat una festa oberta al públic, amb diverses activitats com la conducció en circuit de motos elèctriques, una exposició de vehicles superesportius i un concurs per premiar el millor cotxe i el millor so de motor. Pel que fa als participants, el cotxe més antic inscrit al Ral·li és un Darracq de 1900.

Un ral·li històric

El Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona – Sitges va néixer el 1959 gràcies a una iniciativa de Foment del Turisme de Sitges. La primera edició va tenir lloc el dia 8 de febrer d’aquest any i hi van participar un total de 23 cotxes. Des d’aquest moment, el ral·li s’ha realitzat de forma ininterrompuda des de 1959 fins als nostres dies.