rodalies estació Sagrera

Renfe suspendrà la circulació de trens de l’R3 sud i l’R4 sud a l’estació de la Sagrera-Meridiana, entre el 21 de desembre i el 6 de gener, per les obres de reforç del túnel de les Glòries.

Durant aquests dies, els trens de l’R3 circularan entre l’Hospitalet i Arc de Triomf, on finalitzaran recorregut; i entre Vic i Sant Andreu Arenal, on també acabaran el trajecte. El mateix passarà a l’R4, on els combois faran el trajecte entre Sant Vicenç de Calders i l’Arc de Triomf, i entre Terrassa-Manresa i Sant Andreu Arenal. Els trens no passaran per l’estació de la Sagrera.

Per cobrir el trajecte entre les estacions d’Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal, Renfe habilitarà un servei especial d’autobusos. A principis de desembre la companyia donarà els detalls de l’enllaç que s’habilitarà. Per als viatgers que entren a Barcelona des de Vic, Renfe recomana com una de les alternatives possibles enllaçar amb el metro a l’estació de Sant Andreu Arenal.

Les obres del túnel de Glòries, en canvi, no afectaran el servei del metro, tal com TMB ha confirmat a betevé.

Un túnel per sota de tres galeries ferroviàries

El túnel de Glòries per on s’ha de soterrar el trànsit de la Gran Via passarà per sota de tres galeries ferroviàries. Fins ara, ja s’ha excavat sense problemes per sota del túnel de l’R2, que va a l’Estació de França. Ara s’ha d’excavar per sota del túnel per on passen els trens de l’R1, l’R3 i l’R4 de Rodalies i també pel túnel de l’L1. En el cas del metro s’haurà de reforçar la volta del túnel per assegurar l’estructura quan s’excavi per sota.