contaminacio barcelona

El túnel de les Glòries entrarà en funcionament aquest dissabte, després de sis anys d’obres. L’Ajuntament de Barcelona calcula que per aquesta galeria subterrània hi passaran uns 35.000 vehicles diàriament. Implicarà un gran canvi en la mobilitat de la zona, ja que modificarà la forma de moure’s dels cotxes, les motos, les bicicletes i els autobusos. A continuació, et detallem quins vehicles podran accedir al túnel de les Glòries.

Les bicicletes podran entrar al túnel de les Glòries?

Els ciclistes no podran circular per l’interior del túnel de les Glòries. Juntament amb els autobusos, les bicicletes seran els únics vehicles autoritzats per desplaçar-se per la superfície de la plaça, com fins ara.

Cotxes i motos hauran d’anar sempre per l’interior del túnel?

Els cotxes i les motos que circulin per la Gran Via en direcció sortida de Barcelona podran triar, a l’altura del carrer de Padilla, si entren al túnel de les Glòries o es desvien pel lateral de la Gran Via. Aquesta opció, però, només els permetrà arribar fins al carrer de Los Castillejos, perquè, un cop allà, se’ls obligarà a girar a la dreta. Per tant, si la teva intenció és creuar la plaça de les Glòries per agafar la C-31, per exemple, hauràs d’anar sempre pel túnel.

Així és com quedarà la circulació amb l’entrada en funcionament del túnel de les Glòries

I els autobusos o els taxis per on aniran?

El túnel de les Glòries, que s’inaugurarà aquest dissabte, està format per tres carrils: dos per als vehicles privats i un reservat per al transport públic. Per tant, els autobusos i els taxis són els únics vehicles que podran circular tant per l’interior del túnel com per la superfície de la plaça de les Glòries.