Són un dels col·lectius que més càrrega de treball està suportant a causa de la pandèmia del coronavirus i, en el cas dels treballadors de l’Hospital Vall d’Hebron, qualsevol contratemps pren encara una major importància. Expliquen que tenen més feina que mai aquests dies i que els ha sorgit un problema afegit. S’han quedat sense lloc per aparcar de franc quan van a treballar des que s’ha implantat la zona 29 de l’àrea verda.

Han perdut 2.000 places d’aparcament

Critiquen que s’han perdut gairebé 2.000 places gratuïtes d’aparcament, algunes de les quals utilitzaven molts professionals residents fora de la ciutat. Els treballadors de l’Hospital Vall d’Hebron diuen, a més, que la majoria de les noves places de l’àrea verda que hi ha al carrer de les Basses estan infrautilitzades, ja que estan llunys dels habitatges i estan buides tot el dia.

Des de la Central Sindical Independent i de Funcionaris, Sílvia Martínez assegura que els treballadors no poden aparcar allà perquè no són residents i les fraccions horàries tenen un cost molt elevat, més encara tenint en compte que fan torns d’entre 12 i 14 hores.

Com a problema afegit també han perdut 400 places d’aparcament dins el recinte hospitalari en un espai on ara s’està construint un centre de recerca.

Recollida de signatures

Per explicar el seu problema i guanyar adhesions, han engegat una campanya per recollir signatures a través de la plataforma Change.org i ja s’acosten a les 4.000 firmes de suport.

En espera d’una solució consensuada

L’Hospital Vall d’Hebron els ha donat una alternativa. Ofereix 250 places de forma provisional fins a finals d’any a la llosa de la Vall d’Hebron. Els treballadors denuncien, però, que són insuficients i que se’ls hauria de permetre utilitzar gratuïtament el pàrquing subterrani de l’hospital, que actualment els costa uns 30 euros al dia.

Aquests dies es preveuen reunions entre els sindicats, l’Ajuntament i la gerència de l’hospital per trobar una solució.