Ja fa molts anys que l’Associació de Veïns del Poble-sec denuncia que el període de revisió tècnica del funicular de Montjuïc entorpeix la mobilitat de les escoles de la zona. En concret, diu l’entitat, les famílies de les escoles del Bosc, a l’avinguda de Miramar, i Tres Pins, ja a Montjuïc, així com el centre residencial Aspace, tenen dificultats per arribar a l’hora amb el servei de transport alternatiu que els ofereix TMB.

Una demanda que ve de lluny

No és la primera vegada que les associacions de veïns posen sobre la taula aquesta problemàtica. Per això l’AV Poble-sec ha escrit una carta dirigida a la presidenta de TMB, Rosa Alarcón. Li demana que trobi una solució alternativa per disminuir l’afectació que el manteniment del funicular provoca als usuaris habituals d’aquest transport públic. L’associació concreta que aquestes reparacions es poden fer en una altra època de l’any que no afecti tant la mobilitat dels escolars. Sergi Gàzquez creu que tot plegat respon a l’interès de TMB de mantenir el funicular obert per als turistes els mesos de vacances d’estiu, que és quan deixaria d’afectar la comunitat educativa.

La posició de TMB

TMB assegura que el manteniment del funicular de Montjuïc es programa quan la demanda és més baixa i quan les empreses especialitzades que es dediquen a realitzar aquests treballs tècnics tenen disponibilitat. L’AV Poble-sec apunta que el funicular de Vallvidrera tanca els mesos d’estiu i que això es podria fer també amb el de Montjuïc.