Les obres de la superilla de l’Eixample han obligat a fer canvis en la mobilitat dels entorns. S’han hagut de suprimir diversos carrils i això ha deixat sense carrils bici els trams de Consell de Cent i de Girona. En tots dos carrers, ara, els ciclistes han de compartir espai amb cotxes i motos.

Des del Bicicleta Club de Catalunya, el BACC, denuncien que quan hi ha obres els carrers s’adeqüen per garantir la circulació dels cotxes, però no es pensa en les bicicletes, que en aquest cas concret han perdut, diuen, dos dels carrils bici més consolidats.

Els ciclistes que habitualment circulen per aquestes vies denuncien que l’espai que han deixat amb les obres “no és molt segur”. Destaquen que en molts casos els cotxes no els respecten i això fa molt més difícil circular amb seguretat.

L’Ajuntament defensa que hi ha alternatives

Per la seva banda, l’Ajuntament argumenta que, durant unes obres, és difícil satisfer les necessitats de tothom i defensa que hi ha alternatives. “Ja tenim executats molts carrils bicicleta que permeten el canvi. Per exemple, en el cas de Consell de Cent, trobem després el carrer de València o totes les actuacions que estem fent a la Gran Via“, recorda la tinenta d’alcalde d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz.