Rètol bus a demanda de Montbau

El Bus del Barri 180 deixa pas a partir de dilluns, 12 de setembre, a un nou servei de bus a demanda, a la part sud de Torre Baró i Vallbona. Es tracta d’una prova pilot que vol donar solució a les queixes del veïnat. Fa temps que reclamaven un bus que baixi dels 45 minuts d’espera del 180.

La primera opció dels veïns i veïnes de Torre Baró i Vallbona havia estat un segon vehicle per a la Línia 180, que havia aglutinat les antigues 80 i 81 de Sagalés en ser integrades a TMB al juny del 2021. Tanmateix, després de diverses reunions, TMB ha optat per provar durant sis mesos el sistema del bus a demanda. La idea és que es rebaixi el temps d’espera cap al voltant dels 20 minuts.

La Línia 180 de Torre Baró serà un bus a demanda al setembre
Serà una prova pilot de sis mesos en què s’avaluarà l’eficàcia per millorar la mobilitat de la part sud del barri

Formació al veïnat

El Meu Bus Torre Baró Sud | Vallbona Sud comprèn les mateixes parades que la Línia 180, però no tindrà uns horaris de pas, més enllà de circular entre les 6 i les 22 h de dilluns a dissabte, i de 9 a 22 h diumenges i festius. No se’l pot aturar pel carrer, sinó que cal reservar amb, com a mínim, 10 minuts d’antelació, a través de l’aplicació El Meu Bus o el telèfon 900 927 575.

Per salvar la barrera tecnològica i facilitar la gestió als usuaris, s’han ofert sessions pràctiques al veïnat per aprendre el funcionament de l’aplicació.

El segon servei de bus a demanda de Torre Baró

Torre Baró va ser, precisament, pioner en bus a demanda a Barcelona l’any 2019. Aquest primer, però, s’enfila pels carrers de la part més alta del barri i el connecta amb la part baixa i, des de fa un temps, també amb Vallbona.

Després d’aquesta primera experiència, l’Ajuntament va apostar per estendre el model a altres zones. El mes de gener TMB va estrenar també El MeuBus del barri de Montbau i la Vall d’Hebron que, segons la companyia, també ha rebut una bona acollida.