Un frontera entre districtes més amable per als vianants

L’avinguda del Príncep d’Astúries és la frontera entre els districtes de Sarrià – Sant Gervasi i de Gràcia. Amb una distància de 650 metres connecta la via Augusta i la plaça de Lesseps. Els veïns fa temps que demanen pacificar aquesta artèria força transitada perquè molts conductors la utilitzen per evitar els embussos que habitualment hi ha a Gran de Gràcia.

El projecte de l’Ajuntament consisteix a duplicar l’espai de les voreres, que passarien de tenir 2,2 metres a 4,5 metres. Els cinc carrils actuals de circulació es reduirien a tres. La distribució seria la següent: en sentit descendent hi hauria un carril bus i un altre per al trànsit rodat i, en sentit ascendent, transport públic i vehicles privats compartirien un únic carril.

Els contenidors i les motos, fora de les voreres

L’espai alliberat servirà per ampliar les voreres i per crear una via de serveis on se situaran els contenidors i l’aparcament de motos, que actualment resten espai als vianants. En aquest carril també s’habilitarien places per a vehicles de persones amb discapacitat.

El pressupost del projecte s’enfila fins als 4,05 milions d’euros. El procés de participació engegat per recollir les aportacions veïnals i incorporar les viables acabarà al desembre. Els treballs començarien a finals de 2017 i tindrien una durada de 14 mesos. Si el calendari previst es compleix, Príncep d’Astúries serà una via pacificada a partir de l’any 2019.