Aquest dilluns ha començat el gruix de les obres de transformació de la Rambla i això ha implicat diversos canvis en la mobilitat a l’emblemàtic passeig del centre de Barcelona. De fet, aquest diumenge a partir de les 22 h ja s’han realitzat els primers canvis en la configuració viària de la zona. La principal modificació ha suposat que cap vehicle podia circular per la Rambla en sentit mar.

Les tasques per implantar la nova senyalització es preveia que s’executessin durant tota la nit i a partir de les 7 h de dilluns, tot el trànsit en sentit muntanya, des de Colom fins a la plaça de Catalunya, es trasllada, i circularà per la calçada de la banda Raval.

Nou sentit circulació Rambla (grafisme)

Tal com ja passa a la Rambla, la circulació de pujada estarà restringida al veïnat, busos, taxis, accés a hotels, pàrquings i distribució urbana de mercaderies (DUM) en l’horari corresponent.

Passos provisionals de vehicles

En paral·lel, també s’han habilitat uns passos provisionals de vehicles per donar accés i sortida al veïnat del Gòtic. D’aquesta manera, es preveu garantir el pas de vehicles d’emergències i la distribució de mercaderies (DUM).

Inicialment s’han implantat quatre passos que creuen el passeig central a l’altura dels carrers de la Portaferrissa, Boqueria, Ferran i a la plaça Reial; i també es preveu col·locar-ne un al carrer dels Escudellers, que s’activarà segons les necessitats.

Nous passos Rambla (grafisme)

Afectacions al transport públic

La nova configuració viària també implicarà afectacions al transport públic i suposarà desplaçar els recorreguts de les línies d’autobús que circulen per la Rambla. En concret, les línies que a partir dilluns quedaran modificades seran la V13, la 59 i el bus nocturn N9. La V13 i l’N9 passaran a tenir el seu origen i final a la plaça de Catalunya, mentre que la 59 seguirà pujant per la Rambla durant el període d’obres, però de baixada anirà per la via Laietana.