La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han reforçat des d’aquesta darrera nit els controls policials en algunes de les principals vies d’accés a la ciutat. L’objectiu és evitar que alguns ciutadans se saltin l’estat d’alarma pel coronavirus quan cau la llum del dia i sancionar aquells que volen desplaçar-se a una segona residència per Setmana Santa. Malgrat que els agents han sancionat diversos infractors, la gran majoria dels vehicles aturats eren treballadors essencials.

Controls a les rondes, Gran Via i Meridiana

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha explicat aquesta setmana que cal complir estrictament el confinament durant la Setmana Santa, en el que va batejar com l’operació de “no sortida”. Per tal de garantir que no es produeixen moviments de vehicles de Barcelona a la resta del territori i a la inversa, s’han establert controls especials des d’abans de les nou del vespre. La policia ha escollit grans artèries com la ronda del Litoral i la de Dalt, l’avinguda Meridiana o la Gran Via.

 

Majoria de treballadors essencials i poques sancions

Entre els conductors amb els quals ha pogut parlar un equip de betevé hi havia sanitaris, treballadors del Port, operaris d’urgències, repartidors de menjar ràpid i de paqueteria o altres activitats de les considerades essencials. Malgrat aquest fet, els agents han imposat algunes sancions a persones que no han justificat prou la seva presència a la via pública o que feia força estona que havien acabat la seva jornada laboral.

Degut als controls del dispositiu conjunt de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra s’han produït retencions de trànsit que han sigut especialment complicades a la ronda del Litoral en sentit Besòs. Tot i que alguns conductors han hagut de fer prop de tres quarts d’hora de cua després de treballar, els ciutadans han celebrat el dispositiu que han considerat necessari. En alguns punts els agents han fet guàrdia durant pràcticament tota la matinada.