Tren d'alta velocitat Ouigo a Sants

La primera avaria dels trens de Ouigo, l’alta velocitat de baix cost entre Barcelona i Madrid, ha arribat només un dia després de l’estrena del servei. L’incident s’ha produït en el tren que ha sortit a les 10:40 h de l’Estació de Sants. A l’altura del Prat de Llobregat, el maquinista ha detectat una anomalia que afectava la velocitat del comboi i ha decidit aturar-lo, segons fonts de Ouigo.

A partir d’aquí, la companyia francesa ha decidit retornar el comboi avariat a l’Estació de Sants, i posar un tren de substitució. Els 200 passatgers afectats, però, han esperat prop de dues hores a poder retornar a l’Estació de Sants. Finalment, a les 13 h els passatgers afectats han pogut sortir de Barcelona en el nou comboi direcció a Madrid, gairebé a la mateixa hora que hauríen d’haver arribat a la capital.

Bonificació del 200 % del preu del bitllet

La companyia ha explicat a betevé que s’ha notificat la situació als passatgers immediatament, a través d’un missatge de Whatsapp i al correu electrònic, i que se’ls ha compensat amb una bonificació del 200 % del preu del bitllet, que té un cost base de 9 euros. Els usuaris, però, han expressat a Twitter el seu malestar per la situació.

Els trens de l’AVE, també amb retards

L’avaria ha obligat els combois a circular en via única en el tram entre el Prat de Llobregat i l’estació de Sants durant una estona. L’incident també ha afectat els trens de l’AVE, amb retards puntuals, segons informa Renfe. Un cop solucionada, les freqüències habituals s’aniran recuperant.