vehicle solar bicing

El servei de Bicing incorporarà els propers dies el primer vehicle de reposició de bicicletes propulsat amb energia solar. Es tracta d’un prototip que circularà en fase de proves i que porta incorporades unes plaques solars a la coberta del remolc que es carreguen sempre que el vehicle és a l’exterior, tant si està en moviment com aturat.

Els resultats s’avaluaran a mitjans del 2023

Aquests vehicles que reposen les bicicletes a les estacions són elèctrics i, amb aquest canvi, es reduiria el seu consum energètic. La previsió és tenir els primers resultats del rendiment i l’eficiència a mitjans de l’any vinent. Les plaques solars no canvien l’aspecte del vehicle. En total, el prototip disposa de cinc mòduls fotovoltaics de 265 W cadascun, connectats a la bateria del vehicle.

Actualment, el servei de Bicing té un total de 30 vehicles elèctrics de reposició de bicicletes. Tenen una autonomia mitjana d’entre 70 i 90 quilòmetres en funció del recorregut que fan i es dediquen a garantir la distribució de les bicicletes de forma homogènia a totes les estacions.