afectacions rodalies tanca estacio sant andreu comtal

Aquest dilluns, 5 de desembre, és el primer dia laborable en què els trens no s’aturen a Sant Andreu Comtal. Tot i que l’estació més antiga de l’estat va tancar definitivament dissabte, és ara quan arriba la prova de foc, quan el volum de passatgers augmenta considerablement.

Segons ha pogut comprovar betevé, la situació aquest dilluns ha estat força tranquil·la i no hi ha hagut problemes destacables. A l’estació de Sant Andreu Comtal, s’hi ha acostat algun usuari que encara no s’havia assabentat del tall.

Ja s’esperava que les afectacions no fossin gaire greus, sobretot tenint en compte que aquesta setmana hi ha dos dies festius —el 6 i el 8 de desembre— i que molta gent que habitualment fa ús del servei farà pont.

Rodalies ha habilitat un servei alternatiu de bus cada 15 minuts entre les 6 i les 22 h. Farà el recorregut entre l’estació de Montcada i Reixac i la Sagrera-Meridiana.

Pel que fa a la circulació a l’aeroport, es realitzarà amb origen i destinació a l’Estació de França.

Recta final de les obres

Els treballs s’allargaran pocs dies, fins dissabte, 10 de desembre. L’endemà, 11 de desembre, es restablirà el servei de l’R2 Nord i l’R11 entre Sant Andreu i el Clot-Aragó. Aquell dia està previst que entri en funcionament la nova estació de Sant Andreu, soterrada.

La nova estació tindrà dues andanes centrals i quatre vies i un vestíbul de més de 700 m2. A més, tindrà el mural d’art urbà més gran que s’ha fet mai en l’àmbit ferroviari, obra dels artistes Roc Blackblock i Miquel Wert.