Un tren de Rodalies de l’R4 ha circulat amb les portes obertes entre les parades de Cerdanyola i Barberà del Vallès. El comboi anava en direcció a Terrassa i els usuaris han vist com el tren arrencava de Cerdanyola sense haver tancat les portes d’accés i sortida.

Segons un dels viatgers, Héctor Abello, dues de les portes del vagó on ell era ja havien tingut un comportament estrany a la parada de Plaça de Catalunya. Quan el tren ha arribat a Cerdanyola del Vallès s’ha quedat aturat més estona de l’habitual, i a l’hora de tancar dues portes s’han quedat obertes. El tren ha arrencat i ha circulat en aquestes condicions fins a Barberà del Vallès, en total uns quatre minuts de trajecte. En aquesta estació un usuari ha avisat el maquinista, que al seu torn ha cridat un tècnic de manteniment. Aquest últim ha arreglat les portes, i a partir d’aquest moment han funcionant normalment.

Segons Renfe els combois tenen un sistema de seguretat que no els permet arrencar si no hi ha totes les portes tancades, un sistema que aquesta vegada ha fallat. En aquests casos, quan el maquinista se n’adona atura el tren per poder reparar l’error de seguretat, com ha passat en aquest cas.

Ja fa temps que la línia R4 de Rodalies acumula fallades de seguretat i accidents. El més greu va ser el del novembre passat, quan va descarrilar un comboi.