Comproven que la documentació estigui en regla i que el vehicle compleixi tots els requisits exigits per la llei. JAUME MOLINA, intendent en cap de la Policia Portuària "Han de tenir una targeta de transport VTC, han de tenir una assegurança de viatgers, han de ser un conductor amb un carnet de conduir BTP, han de tenir un full de ruta, una contractació prèvia, etc, etc. És bastant complicat." Es tracta d'uns controls que la Policia Portuària ha intensificat durant el mes d'agost per detectar pràctiques fora de la llei i evitar l'intrusisme laboral en el transport de viatgers. Per això, el control es fa a vehicles de lloguer amb conductor i als de transport discrecional de viatgers, com, per exemple, els taxis. ENRIC BENET, transportista "Així treballa el que va correctament, i el que no va correctament, doncs, que no treballi." La campanya ha començat fa només una setmana, però entre juliol i agost ja en són 15 els vehicles que han estat sancionats amb multes que poden arribar fins als 3.000 euros. En la majoria dels casos, diuen, els falta documentació, han fet la contractació de manera irregular o, simplement, són vehicles que no són aptes per transportar viatgers.

L’activitat que es genera als molls del port de Barcelona amb l’arribada dels creuers és molt intensa, sobretot a l’estiu. Per això, la Policia Portuària ha iniciat una campanya per controlar els vehicles que transporten turistes a la zona i assegurar que el servei es fa dins del marc legal.

L’objectiu de la campanya que ha iniciat el Port de Barcelona aquesta setmana és inspeccionar els cotxes de lloguer amb conductor i els vehicles de transport discrecional que realitzen servei turístic. Es tracta d’una acció que ja es fa durant tot l’any, però que s’ha intensificat durant l’agost per garantir un servei segur del transport i evitar l’intrusisme laboral en aquest sector.

Els controls se situen al voltant del moll de Barcelona i l’Adossat. Fins al moment, ja són 15 els vehicles sancionats, amb multes que poden arribar fins als 3.000 euros.